Monstrum Josef Fritzl više nije pod stalnim psihijatrijskim nadzorom

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl više se ne nalazi pod stalnim psihijatrijskim nadzorom jer je procijenjeno kako ne postoji mogućnost da počini samoubojstvo.

Prema pisanju austrijskih medija, forenzička psihijatrica Adelheid Kastner je rekla kako se Fritzl nikad neće ubiti. "Želi preuzeti odgovornost za svoje zločine. Prešao je mnoge granice, ali tu neće. On nikad neće počiniti samoubojstvo", smatra Kastner.

Podsjetimo, 74-godišnji umirovljeni austrijski elektro-inženjer Josef Fritzl proglašen je krivim po svim točkama optužnice - od ubojstva iz nehaja sina Michaela, do silovanja, incesta, zlostavljanja i držanja u ropstvu kćeri Elisabeth i djece. Sud mu je odredio doživotno smještanje u psihijatrijsku ustanovu, kako više nikad ne bi nikome naudio. 43-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja 2008. godine.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi, koja i dalje tvrdi kako ništa o njegovim zločinima nije znala, rekao je da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

Pročitajte više