MOST: HDZ i SDP imaju do ponedjeljka da odgovore na naše prijedloge reforma

Foto: FAH

NAKON održanih pregovora s HDZ-om i SDP-om, na kojima su prezentirane jasne smjernice za nužne reforme, Most nezavisnih lista sad od te dvije stranke očekuje službeno pisano očitovanje na iznesene prijedloge, a rok su im dali do ponedjeljka 30. studenoga.

> Petrov odgovorio Milanoviću: Čini se da još uvijek pričamo različitim jezikom, ne zanima me fotelja

MOST navodi kako su im dostavili pisane prijedloge u tabličnom obliku po stavkama. Za svaku stavku očekuju odgovor – da ili ne s obrazloženjem ili drugim prijedlogom.

"U razdoblju pregovora, Most nezavisnih lista sastao se s nizom stručnjaka kako bi pripremio kvalitetan prijedlog reformi. Unatoč neviđenom pritisku i neprestanom propitivanju kredibiliteta, Most je održao obećanje dano svojim biračima te i dalje inzistira na promjenama koje su nužne za oporavak Hrvatske", kažu u MOST-u.

Svjesni težine pokrenutog procesa

Navode i kako su potpuno svjesni težine procesa kojeg su pokrenuli, a koji propituje dugogodišnju praksu vladanja koja tvrde, nije bila usmjerena boljitku Hrvatske već partikularnim interesima.

"Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje. Nakon što dobijemo povratnu informaciju od SDP-a i HDZ-a, slijede koraci o kojima ćemo obavijestiti javnost", izjavio je Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista.

Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista i saborskih zastupnika sutra će u 12 sati održati sastanak u središnjem zagrebačkom uredu u Smičiklasovoj 19.


Sastanak bi, kažu u MOST-u trebao potrajati sve do 19 sati, nakon čega će kako su najavili davati izjave.

Znači li to da bi se već sutra mogle znati neke odluke koje iščekuje cijela Hrvatska, ostaje nam za vidjeti.




 

Pročitajte više