Most "Drežnik" u Karlovcu bit će gotov do lipnja 2004.

Po dinamici izvođenja radova vrlo je vjerojatno da će most "Drežnik" od 350 metara preko rijeke Kupe kao jedan od objekata užega karlovačkog prometnog prstena biti gotov do lipnja 2004., a već potkraj ovog mjeseca može se očekivati raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova na novom objektu gradskog prstena rotoru. L

To su izjavili za današnjeg obilaska gradilišta mosta direktor Hrvatskih cesta (HC) Vladimir Bizjak i karlovački gradonačelnik Božo Joha.

Most je vrijedan 29 milijuna kuna, a rotor što će se graditi s dubovačke strane mosta vrijedan je sedam milijuna kuna. Rotor će biti veza naselja Rakovca preko Senjske ulice, dakle državne ceste prema Rijeci (DC6) s mostom prema naselju Drežniku, i ubuduće prema autocesti za Zagreb i prema Sloveniji (DC505).

Gradnja rotora, mosta i dviju pristupnih cesta od šest kilometara kroz Karlovac stajat će 42 milijuna kuna, rekao je direktor HC-a Bizjak.

Najavio je da je završen projekt izgradnje zaštite od buke u duljini od kilometra i pol na brzoj cesti kroz Karlovac, vrijedan pet milijuna kuna, te da bi i ti radovi trebali početi ove godine.

Također je rekao da HC rebalansom svoga četverogodišnjeg proračuna traži 20-postotno povećanje jer se to, po Bizjakovu mišljenju, može ostvariti i fizički i financijski. Ovogodišnji proračun HC-a je 2,4 milijarde kuna, od to samo 400 milijuna kuna zajmova, a dvije milijarde su vlastiti izvori financiranja.

(Hina) vhor sp

Pročitajte više