Mostar: Pohvala policiji za osiguranje ceremonije

POLICIJSKA misija Europske unije u BiH u srijedu je javno pohvalila policijske djelatnike koji su sudjelovali u sigurnosnim pripremama za ceremoniju otvaranja Starog mosta u Mostaru 23. srpnja. Po službenim podacima u osiguranju ceremonije otvaranja Starog mosta sudjelovala su 2.342 policajca iz cijele BiH.

Glasnogovornica mostarskog Ureda Policijske misije EU u BiH Kristen Haupt u srijedu je na konferenciji za novinare rekla kako je profesionalni angažman ovih policajaca bio iznimno važan za sigurnost ceremonije.

Direktor Uprave policije MUP-a Federacije BiH Zlatko Miletić je po završetku policijske akcije osiguranja svečanosti otvaranja Starog mosta rekao da je u BiH evidentirano oko 1.100 osoba za koje se sumnja da bi mogli biti teroristička prijetnja.

"Kada je u pitanju islamski terorizam, on obuhvaća nekoliko stotina osoba pod prismotrom, a isto tako prate se i druge skupine koje su u kategoriji terorizma kao što je, primjerice, Ravnogorski četnički pokret", dodao je Miletić.

Nedavno je britanski Daily Telegraph objavio da je američka Centralna obavještajna služba (CIA) rasporedila na stotine časnika u BiH u potrazi za osumnjičenim islamskim ekstremistima kojima je, kako je navedeno, BiH postala usputna stanica za novčane transakcije, nabavku oružja, dokumenata i svega nužnog za terorističke napade.

(Hina) xpg ybs

Pročitajte više