Mostar: SFOR i policija još nisu pronašli talijanskog svećenika

TALIJANSKI svećenik Ludovico Cazzaninga, koji je nestao u Međugorju prošlog četvrtka, još uvijek nije pronađen, priopćili su u srijedu kasno poslijepodne u Uredu za informiranje SFOR-ove Višenacionalne brigade za jugoistočni sektor čiji vojnici i helikopteri tragaju za nestalim 74-godišnjim svećenikom iz Milana.

U župnom uredu u Međugorju rekli su da je talijanski svećenik u Međugorje došao noć uoči nestanka, putujući vlastitim automobilom kao hodočasnik. Vozilo, kojim je svećenik Cazzaninga doputovao, sada se nalazi ispred policijske uprave u Međugorju a pronađeno je u podnožju brda na koje se uspinju hodočasnici.

Osim SFOR-ovih vojnika i helikoptera u potrazi za nestalim talijanskim svećenikom sudjeluju policajci iz Čitluka i Mostara, te postrojba za posebne namjene MUP-a hercegovačkoneretvanske županije i Specijalna postrojba MUP-a Federacije BiH sa psima tragačima.

Potraga za nestalim svećenikom, u koju se povremeno uključuje i mjesno pučanstvo iz Međugorja, smatra se jednom od najvećih akcija potrage u BiH nakon rata.


Pročitajte više