MOSTAR: SUSRET SANADER - ASHDOWN

Hrvatski premijer Ivo Sanader tijekom Međunarodne konferencije o investicijama u BiH koja se održava u Mostaru, danas se sastao sa Visokim predstavnikom Paddyem Ashdownom.

Sanader je izjavio kako je razgovor bio usredotočen na gospodarska pitanja "Zamolio sam Ashdowna da podrži ulaganja hrvatskih tvrtki u BiH", kazao je Sanader. Ashdown je izjavio kako podupire regionalna ulaganja, a time, dodao je, i ulaganja Hrvatske u BiH. U tom kontekstu, Ashdown je posebice istaknuo ekonomsku vitalnost Hercegovine koja bi mogla potaknuti gopodarski oporavak i u drugim područjima BiH.

Sanader i Ashdown su, kako je rečeno, također razgovarali i o sporazumu o slobodnoj trgovini između BiH i Hrvatske koji je trebao stupiti na snagu 1. siječnja ove godine, ali su njegovu primjenu vlasti u Sarajevu odgodile za tri mjeseca.

Sanader je najavio kako će se o tom sporazumu raspravljati s izaslanstvom Viijeća ministara BiH koje će potkraj ožujka posjetiti Zagreb.

Inače, Ashdown je kazao kako su iznimno važni bili sinoćnji Sanaderovi razgovori u Mostaru s bosansko-hercegovačkim političkim dužnosnicima, aludirajući na Sanaderove odvojene sastanke s predsjedavajućim Vijeća ministara Adnanom Terzićem i predsjednikom HDZ-a BiH Barišom Čolakom.

(Hina) xpg ysb

Pročitajte više