Mrak Taritaš: Vlada se prema ljudima iz agencija ponaša kao prema krumpirima

Foto: FAH

SABORSKA zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poručila je danas u saborskoj raspravi o nekolicini zakonskih prijedloga kojima se ukida Agencija za investicije i konkurentnost, a njezine poslove preuzima Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kako se vlada svojim projektom ukidanja agencija prema ljudima ponaša kao prema krumpirima, prebacujući ih iz jedne košare u drugu.

Riječ je o Zakonu o prestanku važenja Zakona o osnivanju Agencije za investicije i konkurentnost, izmjenama Zakona o strateškim investicijskim projektima, javno-privatnom partnerstvu, poticanju ulaganja te izmjenama Zakona o zadrugama.

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Mikuš Žigman rekla je kako je vlada zadužila tijela koja rade na smanjenju broja agencija, instituta, trgovačkih društava i zaklada s ciljem racionalizacije poslovanja.

Ukidanjem Agencije za investicije i konkurentnost te racionalizacijom operativnih troškova očekuje se ušteda u ukupnom iznosu od 1,360.000 kuna godišnje, i to zbog ukidanja radnog mjesta ravnatelja i smanjenja materijalnih rashoda, pojašnjavala je Mikuš Žigman.

"Argument za ukidanje agencije je zaključak vlade. Koji bi bio stručni argument zašto više neće biti Agencija nego Ministarstvo? Kako se ukidaju agencije, bojim se da tu logike nema", poručila je Mrak Taritaš.

Pročitajte više