Msgr. Boccardo posjetio Banju luku

IZASLANSTVO Svete Stolice, koje je predvodio msgr. Renato Boccardo, voditelj protokola Državnog tajništva s posebnim ovlastima, posjetilo je Banju Luku, gdje se provode intenzivne pripreme za drugi apostolski pohod Svetog Oca BiH i proglašenje blaženim Ivana Merza, 22. lipnja, izvijestila je danas Tiskovna agencija Banjolučke biskupije.

Msgr. Boccardo sastao se jučer s predsjednicima Pododbora državnog Organizacijskog odbora, te s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom i članovima Crkvenog organizacijskog odbora.

Predsjednici pododbora izvijestili su izaslanstvo Svete Stolice o svim poduzetim aktivnostima na pripremi Papina pohoda. Sudionici sjednice posjetili su prostor koji se priprema za misno slavlje sa Svetim Ocem na Petrićevcu, a dio vatikanskog izaslanstva posjetio je zračnu luku u Mahovljanima.

Msgr. Boccardo izrazio je zadovoljstvo izvedenim poslovima jer, kako je rekao, oni dobro napreduju. Dodao je kako Papa žarko želi doći u Banju Luku i da se za to priprema molitvom i razmišljanjem.

"Papa dolazi u prvom redu katolicima, ali također i drugima, pravoslavnima i muslimanima jer svi smo učenici istoga Boga i pozvani smo živjeti u miru", izjavio je Boccardo.

Zahvalio je predstavnicima Crkve i države na svemu što su dosad učinili pripremajući Papin apostolski pohod.

Pročitajte više