MUP i PBZ dogovorili pomoć obitelji ubijenog policajca

MINISTARSTVO unutarnjih poslova priopćilo je danas da je s Privrednom bankom Zagreb dogovorilo zajedničku pomoć obitelji ubijenog splitskog policajaca Ranka Grkovića.

Mjesečnu otplatu stambenog kredita u Privrednoj banci preuzet će MUP, s time da će se glavnica kredita od 420.000 kuna smanjiti za četvrtinu dodatnom donacijom PBZ-a u visini od 100.000 kuna, te poništenjem kamatne stope.

MUP je, osim toga, poduzeo inicijativu osiguranja zaposlenja djeci i udovici tragično preminulog policajca.

Dosadašnja inicijalna donacija od 20.000 kuna, koju je po otvaranju žiroračuna uplatio PBZ, upotrijebit će se za daljnu pomoć obitelji.

MUP i PBZ pozivaju ostale donatore da se odazovu i pomognu obitelji Grković uplatama na žiroračune koji su u tu svrhu otvoreni u PBZ-u.

Splitski policajac Ranko Grković (45), otac četvero djece, ubijen je na dužnosti 12. siječnja, kada je na njega, pri provjeri isprava, bez povoda i razloga pucao Stanko Bubić, koji je idućeg dana poslijepodne, tijekom potrage za njim, najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

Grković je 23. policajac koji je od hrvatske samostalnosti ubijen vatrenim oružjem na dužnosti. Uz 23 policajca ubijena iz vatrenog oružja, u posljednjih je 15 godina još 19 policajaca smrtno stradalo prilikom intervencija.

Pročitajte više