MUP: Otpušteni policajac Mišić od ponedjeljka ponovno na svom radnom mjestu

KREŠIMIR MIŠIĆ, policajac koji je dobio otkaz jer je navodno "neovlaštenoj osobi" dao izvješće o prometnoj nesreći koju je u alkoholiziranom stanju skrivio bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, od ponedjeljka će ponovno raditi u zagrebačkoj prometnoj policiji, doznaje se u MUP-u.

Rješenjem MUP-a od 4. travnja Mišić je vraćen na posao, no njegov je odvjetnik Rajko Mlinarić jučer ocijenio da je rješenje "napisano dvosmisleno", te da postoji mogućnost da Mišića po dolasku na posao ponovno suspendiraju i pokrenu novi disciplinski postupak.

Zamjenik glasnogovornice MUP-a Nino Jaklin odbacio je takva nagađanja, rekavši Hini da se Mišić vraća na svoje radno mjesto. Napomenuo je kako ne može sa sigurnošću tvrditi da će Mišić odmah ići u ophodnju ili će mu se dodijeliti neki drugi zadatak, no da nema govora o ponovnoj suspenziji.

Upravni je sud nedavno poništio presudu MUP-ovog Disciplinskog suda, te naložio ponavljanje postupka jer nije utvrđeno da je upravo Mišić izvješće o prometnoj nezgodi dao novinarima.

Prema odluci Suda, Mišiću se moraju nadoknaditi sva prava iz radnog odnosa od 28. rujna, kada je dobio otkaz, odnosno isplatiti zaostale plaće, mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Mišić je vodio policijsku prometnu ophodnju koja je u siječnju prošle godine u Zagrebu zaustavila Bandića u alkoholiziranom stanju, nakon što je skrivio prometnu nesreću. Sredinom ožujka Mišićevo policijsko izvješće je objavljeno u tisku, a on je odmah suspendiran. Pokrenut je i stegovni postupak, nakon kojega je u rujnu dobio otkaz.

Pročitajte više