Muškarac za otmicu 14-godišnjakinje dobio četiri godine zatvora

BOŠKO Đurđević je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora  nakon što je proglašen krivim za otmicu četrnaestogodišnje djevojke u Mačvanskoj Mitrovici u Republici Srbiji krajem listopada 2006. godine. Kako je navedeno tijekom suđenja, 53-godišnji Đurđević je, na nagovor svojeg tada 16-godišnjeg sina angažirao dvojicu srpskih državljana da mu za njega na silu dovedu djevojku za ženidbu.

Djevojka je dovedena, na silu uvedena u Đurđevićev automobila i odvezena u Bjelovar. Tijekom vožnje, sin je djevojku tukao i vikao čemu se ona odupirala. Nakon što je dovedena u obiteljsku kuću Đurđevićevih, mladić e s djevojkom, protiv njene volje, imao spolne odnose.

Dogovorena ženidba

Prije otmice, obitelj Đurđević je odlazila u Mačvansku Mitrovicu na "dogovore o udaji djevojke", na što je njezina obitelj isprva i pristala, ali se već nakon nekoliko dana predomislila smatrajući djevojku premladom za udaju. Nakon toga su Đurđevići oteli djevojku.

Nakon prvog pretresa obiteljske kuće, prema dojavi MUP-a Srbije, hrvatska policija ondje nije pronašla djevojku, a i Đurđevići su odbacili svaku povezanost s djevojkom. Međutim, nakon službenog zahtjeva Interpola u Beogradu, djevojka je pronađena u Bjelovaru.

Nakon što je djevojka odvedena iz kuće u Bjelovaru, liječnici su na njenom licu i tijelu utvrdili hematome, što je potvrdilo njezin iskaz o zlostavljanju.

Djevojka je vraćena obitelji u Srbiju.  

Pročitajte više