MVP: I dalje bez informacija o dvoje hrvatskih državljana

SUDBINA dvoje hrvatskih državljana, Mirjane Engleitner i Joze Gudelja, koji su u nedjelju u trenutku jakog potresa koji je izazvao niz tsunamija na području jugoistočne Azije, boravili u Tajlandu i dalje je nepoznata, izjavio je u petak za Hinu načelnik Odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova ima informacije o 78 osoba koje su boravile na području jugoistočne Azije u trenutku katastrofe u prošlu nedjelju, dodao je Ljubičić.

Ukupno je 80 osoba boravilo na području jugoistočne Azije u trenutku katastrofe i od njih nam se javilo 78. O dvoje hrvatskih državljana - hrvatskoj stomatologinji iz Graza Mirjani Engleitner i Jozi Gudelju - još nemamo nikakvih informacija, kazao je Ljubičić.

Prema prijašnjim informacijama Jozo Gudelj je 24. prosinca iz Duesseldorfa otputovao za Bangkok, a Mirjana Engleitner, koja je nestala u Phuketu, zadnji se put javila na Badnjak.

U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 125.000 ljudi, od čega najviše u Indoneziji, čak 80.000 ljudi.



Pročitajte više