Na Bajakovu pronađeno više od devet kg heroina

NA GRANIČNOM prijelazu Bajakovu carinici su u osobnom automobilu kojim je upravljao makedonski državljanin pronašli 9,342 kg heroina, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare u Vinkovcima pročelnica osječke Carinarnice Marija Petrović.

Droga je u ponedjeljak navečer u 18 paketića pronađena pod vozačevim i suvozačevim sjedalom osobnog automobila marke "seat alhambra" kojim je upravljao makedonski državljanin A. I. (1968).

Vozilo je oduzeto u korist Republike Hrvatske, a tridesetšestgodišnji makedonski državljanin uhićen je i jutros sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, a izrečena mu je i novčana kazna od 60 tisuća kuna.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga u MUP-u Darko Dundović rekao je kako uhićenik nije do sada ni u hrvatskom ni u makedonskom MUP-u zabilježen kao počinitelj kažnjivih djela.

Po policijskim podatcima droga pronađena u vozilu kojim je upravljao A. I. bila je namijenjena talijanskom tržištu, rekao je Dundović i dodao kako je ove godine carina i policija prvi put zaplijenila više od 100 kilograma heroina, od toga više od polovice na području vukovarsko-srijemske Policijske uprave i osječke Carinarnice.

Na novinarki upit o rezultatima suzbijanja preprodaje droge u javnim prostorima i na ulicama u Vukovarsko-srijemskoj županiji glasnogovornik PU-a Miroslav Janić rekao je kako je u prvih deset mjeseci ove godine na ulici zaplijenjeno oko 100 grama droge, zabilježeno 169 kažnjivih djela zlouporabe droge i obrađeno 110 osoba, među kojima prvi put 52 osobe, istaknuo je Janić.

Načelnik PU-a Josip Grčanac dodao je kako je u tom razdoblju na graničnim prijelazima u Vukovarsko-srijemskoj županiji otkriveno 59,2 kilograma heroina i 18,6 kilograma marihuane.

Konferenciji za novinare nazočio je i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Foto: FAH

Pročitajte više