Na Mirogoju položeni vijenci na grob prvog hrvatskog predsjednika

U POVODU treće obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na njegov grob na zagrebačkom groblju Mirogoju položili su vijence i zapalili svijeće izaslanstva hrvatske Vlade, političkih stranaka i njihovih ogranaka, udruga kao i brojni građani koji su u Zagreb došli iz raznih dijelova zemlje i inozemstva.

U ime Vlade vijenac na grob Franje Tuđmana položili su potpredsjednik Vlade Ante Simonić i ministri Gordana Sobol i Andro Vlahušić.

Na grob prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika i osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u ime stranke položio je predsjednik Ivo Sanader.

Na čelu izaslanstva Hrvatskog bloka (HB) vijenac je položio predsjednik Ivić Pašalić. Vijence na grob Franje Tuđmana položilo je i izaslanstvo Demokratskog centra (DC) na čelu s Matom Granićem i Vesnom Škare-Ožbolt kao i izaslanstvo Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) na čelu s Miroslavom Tuđmanom.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca počast prvom hrvatskom predsjedniku odala su i izaslanstva brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kao i mnogi građani koji su došli u Zagreb osobnim vozilima i autobusima iz raznih dijelova zemlje i inozemstva.

Pročitajte više