Na sjeveru Kosova u nekoliko dana zapaljeno više automobila s kosovskim tablicama

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

KASNO noćas u mjestu Leposavić na sjeveru Kosova zapaljena su tri automobila registarskih oznaka RKS-a (Republika Kosovo). Slično se dogodilo i noć prije u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, a u posljednjih deset dana na sjeveru Kosova zabilježeno je deset takvih paljevina, piše Klix.

Mediji prenose da je nastavljeno paljenje automobila s kosovskim tablicama čiji su vlasnici Srbi. Među automobilima ima i nekoliko onih s beogradskim tablicama. Do posljednjeg požara došlo je noćas oko 3:40 ispred dječjeg vrtića i sportskog centra na autima koji su bili parkirani pokraj ceste. Tom prilikom izgorjela su dva auta s tablicama RKS-a i jedan s tablicama BG.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima

Policija traga za osumnjičenim osobama koje su podmetnule požar te je otvorila istragu za kazneno djelo. Također je pozvala građane na suradnju i pomoć u istrazi oko pronalaska počinitelja. Noć prije također su izgorjela tri automobila - dva u sjevernom dijelu Mitrovice i jedan u Zvečanu.

U posljednjih manje od tjedan dana izgorjelo je deset automobila u privatnom vlasništvu u sve četiri općine sa srpskim stanovništvom. Većina automobila bila je registrirana na Kosovu.

Srbi su nedavno na sjeveru Kosova organizirali i prosvjede zbog obaveze da preregistriraju svoje automobile s kosovskim oznakama. Zbog toga su bile blokirane ceste i granični prijelazi. Nakon više od deset dana prosvjedi su se smirili.

Pročitajte više