Na Županijskom sudu u Požegi počelo suđenje M. Z. iz Vetova

Na Županijskom sudu u Požegi danas je počelo suđenje osamnaestogodišnjem M. Z. iz Vetova, kojega optužba tereti za teško ubojstvo i tri pokušaja ubojstva. L

Tada maloljetni Vetovčanin krajem siječnja ove godine u obiteljskoj je kući tupim predmetom ubio majku Ankicu (43), teško ranio oca Ivana (43) i mlađeg brata Marka (14), dok je stariji brat Željko (22) tada zadobio lakše ozljede.

Maloljetni M. Z. sam se prijavio djelatnicima Policijske uprave požeško-slavonske, nakon čega je nad njim obavljeno psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li teško djelo, za koje ga se tereti, počinio svjestan ili pak u stanju duševnog rastrojstva.

Obiteljska tragedija dogodila se u Vetovu nedaleko od Požege 23. siječnja ove godine, a policija je za nju doznala tek dva dana poslije, kada ju je prijavio sam maloljetnik. Za sve to vrijeme, dok je u kući ležala mrtva majka te drugi teško ozlijeđeni članovi obitelji, M. Z., koji je s poznanicima i prijateljima obilazio požeške kafiće i druga mjesta za mlade, svojim ponašanjem nije dao naslutiti kakva se teška tragedija dogodila u njegovoj kući.

Kako se danas doznaje od predsjednika Županijskog suda u Požegi Branimira Miljevića, cijelo će se suđenje, pod predsjedanjem sutkinje Ljiljane Štirmer, održati bez javnosti, budući da je riječ o maloljetniku, koji je ubio majku, te teško ranio ostale članove obitelji, samo nekoliko dana uoči svog 18. rođendana

Optuženog maloljetnika po službenoj dužnosti zastupa odvjetnik Željko Damjanac, a suđenje će biti nastavljeno sutra kada će biti saslušani ostali svjedoci.

(Hina) xvreb ydd

Pročitajte više