Načelnik karlovačke policije: Policajac konzumirao kokain, drugi imao 1.53 promila

Screenshot: RTL

NAKON što je načelnik karlovačke policije izdao nalog da se testiraju službenici iz postaja Duga Resa, Ozalj i Ogulin, saznalo se da je jedan policajac konzumirao drogu, a čak trojica su bila u alkoholiziranom stanju. Načelnik PU karlovačke Darko Car je za RTL rekao kako se provode redovne nadzorne djelatnosti. Ispričao je tko je što od policajaca konzumirao i u kojim količinama.

''Nažalost radi se o dosta velikim koncentracijama alkohola u krvi kod jednog policajca. To je bilo 1.53. Kod druga dva policajca radilo se o 0.23, odnosno 0.13 promila. Međutim mi u policiji provodimo nultu stopu tolerancije prema alkoholu i svaka koncentracija alkohola u krvi je nedopuštena'', rekao je Car za RTL.

Jedan policajac konzumirao kokain

Načelnik karlovačke policije kaže da je preliminarnim testiranjem kod jednog policajca utvrđen kokain u organizmu.

''I dalje ćemo provoditi kriminalističko istraživanje u tom pogledu da utvrdimo i neke druge činjenice. Nažalost, radi se o vođi sektora jednog teritorijalnog područja Policijske postaje Duga Resa. Policajac koji je bio pozitivan na kokain momentalno je udaljen iz službe i protiv njega će biti podnesen zahtjev za disciplinskim sudovanjem za težu povredu policijske odgovornosti", kazao je načelnik Car za RTL.

Pročitajte više