Načelnik policije u Osječko-baranjskoj županiji uhićen jer je sređivao prometne kazne?!



NAČELNIK jedne policijske postaje s područja PU osječko-baranjske u srijedu je uhićen zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te ispitan u Uskoku. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode. Prema informacijama koje je objavio Glas Slavonije, istragom su obuhvaćena još dva policijska djelatnika.

Spomenuti je načelnik do daljnjega udaljen s dužnosti, a neslužbeno se doznaje da su u središtu istrage nepravilnosti vezane oko izricanja kazni za prometne prekršaje. Načelnika se, tvrde anonimni izvori, tereti da je u nekoliko navrata stornirao kazne za određene osobe.

Uhićeni načelnik i njegovi partneri u zločinu navodno su bili praćeni, a telefoni su im duže vrijeme bili prisluškivani.

Marko Ćaleta, glasnogovornik PZ osječko-baranjske, potvrdio je da su policija i Uskok utvrdili postojanje osnovane sumnje da su, između ostalih, i tri policajca počinila različita kaznena djela. Lista je podugačka; tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje, primanje mita, poticanje na krivotvorenje službene isprave.

Dva su policajca, među kojima i spomenuti načelnik, do daljnjeg udaljeni s dužnosti. Protiv sve trojice slijedi i pokretanje disciplinskog postupka.

Pročitajte više