Nadbiskup na misi pred vrhom HDZ-a pričao o "vezama i kuvertama"

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PREMIJER je u nedjelju nazočio misi na blagdan Male Gospe u Solinu, a bio je tu i Damir Krstičević.

Plenković je pohvalio propovijed nadbiskupa splitsko-makarskog Marina Barišića, koji je naglasio važnost pitanja identiteta naroda u obrazovnom sustavu.

"Drago mi je da je splitsko-makarski nadbiskup Barišić u svojoj propovijedi govorio o važnosti obrazovanja uoči početka školske godine za naše mlade, ali isto tako i za naše učitelje i profesore. Mislim da je istaknuo važna i vrijedna  identitetska pitanja koja trebaju biti i jesu dio našeg kurikuluma i u ovoj reformi s kojom krećemo od sutra, a isto tako i važnost svih onih ključnih aspekata  hrvatskih - i tradicije i jezika i povijesti  i kulture i vjere. Upravo u takvoj sinergiji mislim da gradimo nove generacije naših mladih za budućnost za buduća radna mjesta  koja će se brže nego što imamo dojam  mijenjati u ovako dinamičkom svijetu četvrte industrijske revolucije", rekao je premijer Plenković.

Barišić je u propovijedi između ostalog kritizirao "veze i kuverte", a potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević komentirajući taj dio propovijedi rekao je novinarima kako uvijek "treba biti častan, sigurno da to (veze i kuverte) nije dobro".

Plenkovića su novinari pitali i oko najnovije afere vezane za splitskog župana Blaženka Bobana.

Na upit je li razgovarao sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom o, kako je ustvrdio novinar, aferi s natječajem za ravnatelja Doma zdravlja županije, Plenković je odgovorio niječno dodavši kako je to "neka stara priča" i da "nije župan u takvoj situaciji uopće".

Pročitajte više