Nagrada grada Rijeke za životno djelo dr. Mirku Radiću

Riječko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici donijelo odluku da se Nagrada grada Rijeke za životno djelo ove godine dodijeli dr. Mirku Radiću za fundamentalni doprinos matematici i nastavi matematike te za razvoj Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Rijeci.

Dr. Radić radio je 30 godina kao profesor na riječkim fakultetima. Napisao je tri udžbenika iz matematike za akademije i fakultete te dva za osnovne škole kao i desetak knjiga iz matematike za rad s nadarenim učenicima. Objavio je više od 30 znanstvenih radova te je bio voditelje projekta unaprjeđenja nastave matematike u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

Zlatnu plaketu Grada Rijeke, utvrdilo je poglavarstvo, dobili su svećenik Dinko Popović za 40 godina svećenstva i Hrvatska glazbena unija - podružnica Primosko-goranske županije iz Rijeke za promicanje vrijednosti glazbenog stvaralaštva toga kraja i Rijeke.

Dodjelu nagrada trebalo bi potvrditi Gradsko vijeće na idućoj sjednici.

Riječko Gradsko poglavarstvo imenovalo je inicijativni odbor za kandidaturu Rijeke za Europsku metropolu kulture. Taj je odbor je sastavljen od 17 članova, istaknutih intelektualaca i kulturnih djelatnika iz Rijeke. Njihova je zadaća izraditi provedbeni projekt za kandidaturu nakon čega će se odlučivati o sljedećim potezima.

(Hina) xdsil ymć

Pročitajte više