Nagradu za razvoj i ugled Imotskog dobiva Milan Kujundžić, smijenjeni HDZ-ov ministar

Goran Stanzl/PIXSELL

GRAD IMOTSKI dodjeljuje nagrade osobama zaslužnim za njegov razvoj i ugled, a ove godine priznanje dobiva bivši HDZ-ov ministar zdravstva smijenjen zbog nekretninskih afera, dr. Milan Kujundžić. Izglasano je to 22. srpnja na sjednici Gradskog vijeća.

>> Plenković: Smijenio sam Kujundžića jer nije bio fokusiran na koronavirus

>> Plenkovićevo objašnjenje Kujundžićeve smjene je golemi skandal

Oporba se protivila dodjeli jer, kažu, nije ništa napravio za Imotski

Priznanje je Kujundžić trebao dobiti i prošle godine, no tad se opozicija žestoko usprotivila, tvrdeći da Kujundžić nije napravio ništa za Grad Imotski čime bi zavrijedio nagradu.

Portal Imotski online pisao je tada da su oporbenjaci tvrdili kako bi Kujundžiću nagradu mogle dati eventualno okolne općine, ali nikako Grad. 

Podsjetimo, HDZ-ovac je rodom iz Ivanbegovine, koja spada pod Općinu Podbablje, a tamo ima kuću s bazenom koja je također bila tema medijskih napisa jer nije prijavio njenu stvarnu kvadraturu u imovinsku karticu. 

Gradom Imotskim upravlja HDZ-ovac Ivan Budalić

Gradonačelnik Imotskog je HDZ-ovac Ivan Budalić. Nedavno smo ga spominjali kad je na gradskoj web stranici objavio informaciju da aktivist koji popravlja kupe po gradu ima dugovanje prema Gradu, što se ispostavilo netočnim jer nije mogao navesti o kakvom se konkretno dugu radi pa je tu u obranu aktivista uskočila i Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Nakon toga mu je Grad Imotski počeo prijetiti prijavama nastavi li popravljati gradsku imovinu koju oni godinama nisu bili u stanju dovesti u red.

>> VIDEO Imoćaninu komunalci prijete prijavom nastavi li popravljati gradsku imovinu

Nagradu mu daje Grad Imotski, a otvarao ustanove u općinama Podbablje i Zagvozd

Lani je Budalić objašnjavao da Kujundžić treba dobiti nagradu radi doprinosa zdravstvu u Imotskom.

Nabrajala se tu izgradnja parkirališta i otvaranje Stacionara za palijativnu skrb u imotskom Domu zdravlja, zatim otvaranje Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj”, koji se uopće ne nalazi u Imotskom nego na Kamenmostu (Općina Podbablje), te otvaranje Dnevne bolnice u Zagvozdu koja se, jasno, nalazi u istoimenoj Općini Zagvozd. 

Otvaranje Dnevne bolnice u Zagvozdu, mjestu s 1000 stanovnika, naišlo je na kritike 

Zbog Dnevne bolnice u Zagvozdu, mjestu s oko tisuću stanovnika, Kujundžić se naslušao kritika.

Stanovnici Makarske rivijere i njihovi turisti prepušteni su Domu zdravlja o kojem smo više puta pisali kako nema ni osnovnih instrumenata za rad i kako mu Ministarstvo ne želi pomoći, pa otvaranje Dnevne bolnice u Zagvozdu nije naišlo na preveliko odobravanje mještana tog dijela Dalmacije. 

>> Makaranin kupio i postavio WC papir u bolnicu - jer županija nije u stanju

Pročitajte više