NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 15. LIPNJA

Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. lipnja.

ZAGREB - Predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Olgica Spevec održat će konferenciju za novinare na temu prvog Godišnjeg izvješća o radu Agencije u odnosu na državne potpore i Godišnjeg izvješća o državnim potporama za 2003. godinu, kao i o ostalim aktualnostima vezanima uz rad i aktivnosti Agencije. (10,00 sati, Agencija, Savska 41/VII)

ZAGREB - Zagrebački velesajam (ZV) domaćin je ljetne konferencije Unije međunarodnih sajmova UFI, koja se održava do 16. lipnja, a okupit će oko 250 sudionika - sajamskih organizacija. Tijekom tog ljetnog summita svjetske sajamske industrije raspravljat će se o niz aktualnih tema iz svijeta sajmovanja, npr. utjecaju proširenja EU na tu industriju, novim tržištima i sl. (9,15 sati, Kongresni centar, ZV, Av. Dubrovnik 15)

ZAGREB - Dioničari Croatia Airlinesa održat će redovnu Glavnu skupštinu za 2003. godinu. Prema podacima iz poziva za Skupštinu, Croatia Airlines je lani ostvario ukupni prihod 1,423 milijarde kuna te dobit od 15,13 milijuna kuna, a Glavnoj će skupštini biti predloženo da se ostvarena dobit upotrijebi za pokriće gubitaka iz prethodnih godina. Među ostalim, bit će predloženo da se poveća temeljni kapital tvrtke za 40 milijuna kuna, na 989,97 milijuna kuna. Nove bi dionice upisala i preuzela država. (11,00 sati, VIP salon, Zračna luka Zagreb, Pleso)

ZAGREB - Na sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb bit će dana ocjena stanja te prikaz mjesta i uloge poljoprivrede Grada Zagreba i Zagrebačke županije u poljoprivredi Hrvatske, a raspravit će se i pretpostavke budućeg razvoja. (11,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45)

MOKRICE - Slovenske Terme Čatež na konferenciji za novinare izvijestit će o poslovanju u prošloj i prva četri mjeseca ove godine, kao i o budućim planovima poslovanja i ulaganja (Hotel grad Mokrice u 10,30 sati).

ZAGREB - Tvrtka Aquaris Grupa najavit će na konferenciji za novinare reaktivaciju tvornice "Favorit" u mjestu Nerežišća na otoku Braču te predstavit novog direktora društva. (10,00 sati, Hotel Laguna, Kranjčevićeva 29)

ZAGREB - Grad Zagreb i Zagrebačka županija sjedište su 224 od 400 najvećih tvrtki na rang listi FINE i Privrednog vjesnika, a njihov udio u ukupnim prihodima najvećih hrvatskih tvrtki iznosi gotovo 70 posto, odnosno više od 151 milijarde kuna. Ukupni prihodi tvrtki s područja Grada Zagreba koje su ušle na listi 400 najvećih lani su iznosili 142,67 milijardi kuna (65 posto ukupnih prihoda 400 najvećih), dok su prihodi onih iz Zagrebačke županije iznosili 8,4 milijarde kuna. Rang lista "400 najvećih hrvatskih tvrtki" - najuspješnijih tvrtki u 2003. godini izradili su Privredni vjesnik i Financijska agencija (Fina), i to temeljem podataka iz Registra godišnjih financijskih izvještaja. Od nešto više od 68 tisuća poduzetnika koji su dostavili izvješća u Registar, njih 27.400 dolazi iz Zagreba ili Zagrebačke županije.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

(Hina) xrub yds

Pročitajte više