Nakon dojave iz bolnice, pulska policija pronašla mrtvo novorođenče

GLASNOGOVORNIK Policijske uprave istarske Robert Pavleković izvijestio je danas kako je, nakon dojave policiji iz pulske Opće bolnice da je vozilom Hitne pomoći dovezena 24-godišnja Puljanka koja je, po liječničkim nalazima upravo rodila, naknadnom pretragom djevojčina stana pronađeno mrtvo novorođenče.

Djevojka je u bolnicu dovezena u noći s ponedjeljka na utorak zbog teškog krvarenja, a nakon ginekološkog pregleda i razgovora s liječnicima, potvrdila im je da je nekoliko sati prije dolaska u bolnicu rodila dijete, te da se ono nalazi u torbi u stanu, gdje živi s roditeljima.

Nakon što je obaviještena, policija je pregledala stan, a u smočnici na međukatu pronađena je torba s mrtvim ženskim novorođenčetom, rekao je glasnogovornik PU istarske na konferenciji za novinstvo.

Mrtvo novorođenče bilo je zamotano u jaknu i ručnike, a na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja. Istražni sudac Ivica Stanić zatražio je obdukciju kako bi se utvrdilo je li dijete rođeno živo ili mrtvo.

Patolog pulske Opće bolnice dr. Ilija Kučinar rekao je kako će za sedam dana nakon završetka histološke analize biti poznato je li beba rođena živa ili mrtva.

Policijski djelatnici obavili su i razgovor s roditeljima te djevojke, međutim još nije poznato jesu li oni znali za trudnoću kćeri i obavljeni porod.

Prema izjavi ginekologa, pacijentica je izvan životne opasnosti, no zadržana je na intenzivnoj njezi jer je primljena na Odjel porodništva i ginekologije pulske Opće bolnice u vrlo lošem zdravstvenom stanju zbog teškoga krvarenja.

Istraga je u tijeku, a policija za sada ne isključuje mogućnost da je neka druga osoba, a ne majka, usmrtila tek rođeno dijete.

Pročitajte više