Nakon neuspjelog izbora za ravnatelja sukob vijećnika HRT-ova Vijeća: Kolarević štiklom izudarala Bljajića?

PONIŠTENJE natječaja za izbor ravnatelja HRT-a uzburkalo je strasti nekih vijećnika, a posebice Jadranke Kolarević koja je, navodno štiklom, napala Danka Bljajića zbog čega je pozvana i policija.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer za Index je potvrdio kako je, citiramo, "u raspravi dvoje vijećnika Programskog vijeća došlo do žešče argumentacije, zbog čega je pozvana policija". Roemer nam nije mogao reći o kome se radilo niti što se točno dogodilo.

No, kako doznajemo do sukoba je došlo u uredu tajnice HRT-a Jadranke Šaško u kojem su razgovarali Zdenko Ljevak, Nada Gaćešić Livaković, Danko Bljajić i Jadranka Šaško.  U jednom trenutku u ured je ušla Jadranka Kolarević, predsjednica Društva za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" i navodno bliska vladajućem HDZ-u,  a tada je započela žestoka rasprava između nje i Danka Bljajića, ginekologa (oboje članovi Programskog vijeća HRT-a).

Prema informacijama osobe bliske HRT-u ona je napala Bljajića zato što je minirao izbor Sutlića.

Naime, špekulira se kako je izbor Vanje Sutlića za novog ravnatelja HRT-a već bio dogovoren, a upravo protiv njegova izbora najglasniji je bio Danko Bljajić, što je navodno bio povod napada Kolarevićke na njega.

Jadranka Kolarević je nakon verbalnog napada na Bljajića navodno skinula štiklu, te njome izudarala Bljajića, koji joj, tvrdi osoba bliska krugovima HRT-a nije ostao dužan.

Neslužbeno doznajemo kako su Nada Gaćešić Livaković i Jadranka Šaško pokušale spriječiti sukob, te da su i same zaradile pokoji udarac. Prema našim informacijama Zdenko Ljevak napustio je sobu u trenutku sukoba, no on to demantira.

"Ne mogu vam ništa reći dok policijski zapisnik ne bude gotov. Dogodio se jedan incident i ja sam dao opsežnu izjavu policiji" - rekao je za Index Ljevak te na upit je li istina da je napustio prostoriju kada je došlo do sukoba odgovorio: "To nije istina."

Policija je ispitala sudionike i svjedoke događaja, te oko 20 sati napustila zgradu HRT-a. U policiji nam večeras nisu mogli ništa kazati o incidentu na Prisavlju. "Možemo vam reći samo da je intervencije bilo i da se utvrđuju činjenice" - rečeno nam je u OKC-u zagrebačke policije.

Jadranka Kolarević zatražila je liječničku pomoć, no nakon pregleda u bolnici Sveti Duh navodno je ustanovljeno kako nema nikakvih ozljeda. Danko Bljajić, pak, u šali, kuloarska su šaputanja, govori kako otisak štikle ima i na glavi. 

Kako neslužbeno doznajemo zbog incidenta će biti sazvana izvanredna sjednica Vijeća HRT-a.

A.H.
Foto: H.P.

Pročitajte više