Nastavak suđenja za zločin na Ovčari 25. kolovoza

SUĐENJE optuženima za ratni zločin nad hrvatskim ratnim zarobljenicima na Ovčari kod Vukovara 1991. godine, nakon što su svih 17orica optuženih zanijekala svoju krivnju, bit će nastavljeno 25. kolovoza ove godine, odlučeno je u ponedjeljak, 5. srpnja u Okružnom sudu u Beogradu, pred Specijalnim vijećem za ratne zločine.

Svi optuženi su u svojim obranama odbacili navode optužnice, te izjavili da nisu krivi za zločin na Ovčari 1991. godine. U ponedjeljak, 5. srpnja, još četvero optuženih - od ukupno 17 - izjavilo je da nisu krivi za ratne zločine za koje ih tereti optužnica Specijalnog tužiteljstva.

Optužnica za ratne zločine na Ovčari 1991. godine tereti zapovjednika jedinice "Leva supoderica" Milana Lančužanina, njegova zamjenika Marka Ljuboju, te pripadnike Predraga Milojevića, Vuju Zlatara, Gorana Mugošu , Đorđa Šošića, Predraga Dragovića, Miroslava Đankovića, Slobodana Katića, Nadu Kalabu i Milana Bulića.

Ranije su optuženi bivši zapovjednik Teritorijalne obrane Vukovara i njegov zamjenik Miroljub Vujović i Stanko Vujanović, te pripadnici TO Jovica Perić, Ivan Anastasijević (ranije Ivan Husnik), Predrag Madžarac i Milan Vojnović.

Nakon što su svi optuženi iznijeli svoje obrane, u kojima su zanijekali svoju odgovornost za ono što im je optužnicom stavljeno na teret, u nastavku postupka u kolovozu započet će dokazni postupak, u kojem bi trebala svjedočiti, koliko je zasad poznato, tri svjedoka-suradnika, koji su u istražnom postupku teretili optužene za zločin na Ovčari.

(Hina) xttag ybs

Pročitajte više