Nastavlja se proces izdvajanja Koprivničke tiskarnice

DANAS održan sastanak predstavnika sindikata, Radničkog vijeća i menadžmenta Koprivničke tiskarnice te predstavnika Podravke d.d. na kojem se razgovaralo o razlozima i ciljevima izdvajanja Koprivničke tiskarnice.

Podravka je u svojoj strategiji definirala prehranu i farmaciju kao osnovne djelatnosti kompanije, te se u skladu s time nastavlja proces izdvajanja Koprivničke tiskarnice.

U procesu izdvajanja definirani su ciljevi koji se žele postići tijekom ovog procesa : nastavak poslovanja Koprivničke tiskarnice u dugoročnom razdoblju, te povećanje kvalitete njenih proizvoda i usluga, zaštita prava radnika Koprivničke tiskarnice  te nastavak suradnje između Koprivničke tiskarnice i Podravke na temelju višegodišnjeg ugovora i nakon izdvajanja.

Naime, činjenica je da se Koprivnička tiskarnica u svojoj djelatnosti može razvijati u sklopu kompanije koja se time bavi. Sukladno tome, odluka je Uprave Podravke da će kupac stopostotnog udjela moći biti isključivo tvrtka koja već radi u grafičkoj industriji i koja će biti spremna prihvatiti uvjete iz natječaja.

 Dakle, prodaja će se odnositi na biznis, a ne nekretninu u kojoj se trenutačno nalazi, čime će se izbjeći investitor čiji bi primarni interes bila nekretnina.

Pročitajte više