Natječaj za bavarske stipendije diplomantima iz Hrvatske

Ministarstvo znanosti, istraživanja i umjetnosti njemačke savezne pokrajine Bavarske, preko Bavarskoga visokoškolskog centra za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu (BAYHOST Bayerisches Hochschulzentrum fuer Mittel, Ost und Suedosteuropa), raspisalo je natječaj za dodjelu četiriju godišnjih stipendija diplomantima iz Hrvatske, u akademskoj 2005./2006. godini.

U uvjetima za dobivanje stipendije, koji su objavljeni na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, navodi se, među ostalim, natprosječan uspjeh tijekom studija, pozivno pismo visokoobrazovne ustanove ili sveučilišnog profesora iz Bavarske gdje kandidat namjerava ostvariti stipendiju, zatim starosna dob do 30 godina, dokaz da kandidat iz vlastitih sredstava ne može financirati studijski boravak te potvrda o znanju njemačkog jezika.

Stipendija iznosi 8400 eura godišnje, a stipendist koji je u braku, a čiji je bračni partner nezaposlen i imaju najmanje jedno dijete, ostvaruje pravo na obiteljski doplatak, tako da njegova godišnja stipendija iznosi 10.320 eura.

Stipendija vrijedi za jednu akademsku godinu i može se na zahtjev produžiti na dodatnih godinu dana, do tri godine. Rok za podnošenje prijava je 10. ožujka 2005.

(Hina) pp/xkt ymc

Pročitajte više