Nekad je bio premijerov prvi čovjek, a pogledajte što sad čeka Sauchu u Remetincu

Foto: Pixsell/Slavko Midzor/FAH/Wikipedia

NEKADAŠNJI Milanovićev čovjek od povjerenja, Tomislav Saucha, uhićen je zbog uzimanja novca putem lažnih putnih naloga. Državna revizija je utvdila da je tijekom 2015. godine izvučeno više od 308,000 kuna preko fiktivnih naloga. MIP mu je skinuo imunitet, a USKOK mu je odredio istražni zatvor.

>>Tomislav Saucha ostaje mjesec dana u zatvoru, USKOK objavio za što ga sve tereti

Iako se Saucha prije nekoliko mjeseci zafrkavao s "odrađivanjem Remetinca", čini se kako se više neće zafrkavati.

>>Kako se Saucha zajebavao prije par mjeseci: "Odradio sam Remetinec, bilo je sjajno"

Nije baš navikao na ovakve uvjete

Uvjeti koji očekuju nekadašneg predstojnika premijerovog ureda, nisu baš onakvi na kakve bi navikao netko tko je bio visoko pozicioniran u vladi.



Zatvor u Remetincu ima kapacitet za smještaj 560 zatvorenika, međutim u njemu se nalazi osjetno više zatvorenika i pritvorenika.

Europskim standardom je predviđeno da svaki zatvorenik ima prostor od minimum četiri kvadratna metra, mada se prosječno u ćelijama nalazi više zatvorenika.

Tako se, primjerice, u malenim ćelijama, od 18 četvornih metara, zna nagurati i šestero pritvorenika.

Isto tako, u ćeliji se nalazi i jedan sanitarni čvor koji nije odijeljen od ćelije, već se nalazi na otvorenom, uz stanovnike ćelije.

Dva sata šetnje dnevno

Uz to, zatvorenici imaju pravo na samo dva sata dnevno šetnje zatvorskim dvorištem. Pomalo je ironično da će Saucha, koji je pritvoren zbog lažnih putovanja, biti ograničen na samo dva sata šetnje dvorištem dnevno.



Ostalo vrijeme mogu provesti čitajući knjige iz zatvorske knjižnice ili gledajući televizor, koji se nalazi u gotovo svakoj ćeliji.

Zatvorenici ne smiju telefonirati po želji, a ograničen im je i pristup internetu.

 

Pročitajte više