Nevjerojatno: Kerum kod Josipovića, proračun Splita ga ne interesira?!

STARTALA je sjednica splitskog Gradskog vijeća, na kojoj bi se trebalo odlučiti o rebalansu tekućeg i proračunu za 2012. godinu. Vrlo je dramatično jer u slučaju neizglasavanja proračuna Kerumu pada Vlada. I bez toga je situacija bremenita, jer bi se proračun za 2011. godinu trebao skresati sa gotovo milijardu na 820 milijuna kuna, no veliko je pitanje hoće li i to biti dovoljno jer i sa tako izbalansiranim proračunom još nedostaje 100-ak milijuna kuna...

Kerum ruča s Josipovićem, nije ga briga za proračun?

Odmah je zaiskrilo. Predsjednica Vijeća Nevenka Bečić izvijestila je vijećnike da Keruma nema jer je na druženju kod predsjednika Josipovića.

"Kako to? Gradonačelnik ima nešto bitnije od proračuna?", šokirao se Gojko Čepo iz SDP-a.

"Ovo je već šesta sjednica ove godine, a on nije bio na četiri. Mora biti ovdje, a ne na nekakvim ručkovima s predsjednikom", elaborirao je Čepo.

"Niste vi tu da određujete", skresala ga je Nevenka.

"Išao bi on i na sprovod Kim Jong-Ila samo da ne bude ovdje", konstatirao je Darko Parić, Čepin kolega.

"Gdje je Gojo?"

Klub vijećnika HNS-SDP zatražio je 10-minutnu stanku. Nevenka je teškom mukom pristala. Panično je gledala hoće li imati kvorum za nastavak sjednice, ako ovi odu.

"Gojo, gdje je Gojo...", lutao je Nevenkin pogled za vijećnikom HDZ-a. Ako oni ne daju ruke, ništa od proračuna. Sva je prilika da će se pošto-poto isprovocirati prekid. Vrlo je lako moguće da to Kerumu naprave upravo vijećnici oporbenog HNS-a i SDP-a. Kakva prevara. Bune se, a igraju za njega...

HDZ već ima za 11 sati zakazanu sjednicu Gradskog odbora. Izgleda kako i Duje Marasović zna da od Vijeća danas neće biti ništa, jer sastanak zakazuje dok su mu tri vrlo značajna člana u Banovini?!

Pročitajte više