nevrijeme na dubrovačkom području - prevrnuta prikolica oštetila most

Zbog olujne bure na dubrovačkom području potpuno je prekinut zračni promet i promet preko mosta na Rijeci dubrovačkoj na kojem se, ne poštujući prometnu zabranu, prevrnuo tegljač s prikolicom, oštetivši most.

Dubrovačka Zračna luka danas je zatvorena za sva slijetanja i uzlijetanja, a zračni promet se usmjeruje na splitsku Zračnu luku.

Most preko Rijeke dubrovačke zatvoren je za sva vozila, pa se prometuje obilaznicom oko Rijeke dubrovačke. Zbog jakih bočnih udara vjetra oko podneva se prevrnula prikolica tegljača u vlasništvu dubrovačke tvrtke "Pemo tradea", jer vozač nije poštovao upozorenje da je most zatvoren za prvu kategoriju vozila.

Po policijskom izvješću zbog prevrtanja prikolice oštećen je nosač mosta, rasvjetni stup i 150 metara željezne ograde. Prevrnuta prikolica bit će uklonjena kad se smiri vjetar.

Iz Gruške luke danas je isplovio brod "Vis" prema otoku Mljetu te brod "Postira" prema Elafitskim otocima, ali se neće vraćati u Dubrovnik, nego će ostati u šipanskoj luci. Brod "Liburnija", koji je plovio iz Rijeke, nije uplovio u Korčulu, nego su putnici koji su putovali u Korčulu iskrcani u Dubrovniku.

Pročitajte više