Nezavisni sindikat ´Slobodne Dalmacije´ zatražio kontrolni paket dionica od 26 posto

NEZAVISNI Sindikat ´Slobodne Dalmacije´ zahtijeva od Vlade pismeno jamstvo da će dionice što će bez naknade biti dodijeljene zaposlenicima kao odšteta za nepravilnosti u privatizaciji biti u vrijednosti kontrolnog paketa od 26 posto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik tog sindikata Ivan Ugrin ocijenio je da je pravedan model dodjele besplatnih dionica taj da se najprije odštete oni koji ih u skladu sa zakonima još otplaćuju ili su ih otplatili. Preostale dionice treba dodijeliti svim zaposlenicima tako da se uzmu u obzir godine staža.

Ugrin kaže kako Sindikat smatra da strateški partner ´Slobodnoj Dalmaciji´ ne može biti slovensko ´Delo´ jer, kako je kazao, ´apsurdno je da vlasnici Slobodne Dalmacije budu oni koji su hrvatske ribare u prijeporu sa slovenskima zbog Savudrijske vale u ´Delu´ uspoređivali s Miloševićevim mitingašima´.

Ugrin je izvijestio da je na današnjoj godišnjoj skupštini Sindikata ´Slobodne´ zauzeto takvo stajalište o privatizaciji i potvrđeno da je Nezavisni sindikat postao najjači sindikatom u ´Slobodnoj Dalmaciji´ jer sad ima dvije stotine članova.

Predsjednik Središnjice Nezavisnog sindikata Krešimir Sever kazao je kako u cijelosti podupire Sindikat ´Slobodne Dalmacije´ u stajalištima o privatizaciji jer njezina važnost nadilazi regiju.

´Privatizacija na Kutlin način nije uspjela i stoga treba učiniti sve da se pogrješka ne ponovi. Politiku treba izbaciti iz svih medija´, rekao je, uz ostalo, Sever.

Pročitajte više