Nezavisni sindikat Slobodne od Vlade traži opoziv Nadzornog odbora

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata "Slobodne Dalmacije" Ivan Ugrin zatražio je danas od Vlade da zbog, kako ocjenjuje taj sindikat, lošeg stanja u "Slobodnoj" i poduzeću, koje je gotovo u stopostotnu državnom vlasništvu, odmah opozove Nadzorni odbor te novinske kuće.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu predsjednik NS-a Ivan Ugrin je izjavio kako od Vlade očekuje da imenuje novi nadzorni odbor u kojem, kako je rekao, trebaju biti stručni i odgovorni ljudi s osloncem na profesionalne kadrove "Slobodne Dalmacije".

Osim toga Sindikat zahtijeva da pravo na obećanih 25 posto besplatnih dionica poduzeća dobiju svi sadašnji i prijašnji zaposlenici te obitelji poginulih branitelja koji su radili u "Slobodnoj Dalmaciji", istaknuo je Ugrin. Dodao je da odštetu trebaju dobiti svi koji su platili dionice te da se "Slobodna" privatizira tako da se izabere vlasnik koji će jamčiti slobodu novinarskog izražavanja i oporavak poduzeća.

Nezavisni sindikat "Slobodne Dalmacije" danas je održao i redovitu izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Ivan Ugrin.

Pročitajte više