Nikšićanin nakon razgovora s Amfilohijem priznao ubojstvo majke

CRNOGORSKI mediji prenose kako je Ratko Mičović iz Nikšića nakon razgovora s Amfilohijem, mitropolitom crnogorsko-primorskim, otišao na policiju da prijavi kako je ubio vlastitu majku.

Policija je kasno u utorak pronašla tijelo 77-godišnje Darinke Mičović u njenom stanu u centru Nikšića. Podgoričke "Vijesti" prenose da je 34-godišnji Mičović policiji rekao kako je majku ustrijelio pištoljem, a kao motiv naveo to da mu je "dojadila njena dugogodišnja bolest".

Podgorički dnevnik navodi kako se zločin dogodio u nedjelju. Mičović nakon ubojstva počeo besciljno lutati ulicama Nikšića, zatim otišao u Kotor kako bi prespavao kod sestre, a potom otišao u Cetinje gdje je u mitropoliji tražio da ga primi Amfilohije.

Pred ulazom u mitropoliju je pištolj s kojim je izvršen zločin bačen u žbunje. "Počinio sam teško zlo i želio bih da to ispričam lično mitropolitu Amfilohiju", bile su riječi kojima se ubojica potom obratio svećenstvu manastira na Cetinju.

Nakon razgovora s crkvenim poglavarom, Mičović je otišao na policiju priznati zločin, navode "Vijesti". Susjedi Mičovića, inače, prema navodima "Vijesti", opisuju kao "mirnog i dobrog momka".

R.R.

Pročitajte više