Nissan ulaže milijardu i pol dolara u novo postrojenje u Brazilu

NAKON što je jučer objavljeno kako će Renault u širenje tvornice u južnom Brazilu uložiti 285 milijuna dolara, izvršni ravnatelj tvrtki Renault i Nissan, Carlos Ghosn danas je priopćio kako će japanska tvrtka Nissan u novu tvornicu u Brazilu uložiti milijardu i pol dolara, piše agencija AFP.

Očekuje se kako će novo postrojenje, koje će se izgraditi u Resendeu, biti jedna od najmodernijih Nissanovih tvornica u toj južnoameričkoj državi, a proizvodit će 200 tisuća automobila godišnje.

Kao što je Nissan ranije pokazao sa gradnjom u Kini, Rusiji i Indiji, ova tvrtka ulaže u regije koje pokazuju najveći potencijal za razvoj, a Ghosn je dodao kako se veseli doprinošenju brazilskoj ekonomiji i njihovoj automobilskoj proizvodnji u 21. stoljeću.

Proizvodnja bi trebala početi u prvom kvartalu 2014. godine, a izgradnjom tvornice otvorit će se dvije tisuće radnih mjesta.

Nissan dosad u Južnoj Americi nije imao vlastita proizvodna postrojenja, već je automobile proizvodio u Renaultovim tvornicama u brazilskoj državi Parani, te u Brazilu u narednih pet godina planira lansirati deset novih modela vozila i povećati svoju prodajnu mrežu sa sadašnjih 117 zastupništva na ukupno 239.

Pročitajte više