DALMACIJA U PLAMENU Požar kod Vrpolja približio se autocesti, gori kod Šestanovca, na Visu...

Screenshot: HRT

RANO jutros izbio je požar na području općine Zadvarje, na lokalitetu Zvizda Kraljevac. Prema riječima zamjenika zapovjednika DVD-a Zadvarje, Bože Pjekovića, požar je izbio uslijed puknuća žica dalekovoda. Požar su gasili pripadnici DVD-ova Zadvarje i Kučiće i to 20 vatrogasaca s 5 vozila. Gorjela je makija, nisko raslinje i šuma, a opožarena površina je oko pola heltara. Zbog brze intervencije vatrogasaca spriječeno je širenje požara, a požar je ugašen iza 11 sati, piše Dalmacija News.


Najveći požar u Dalmaciji trenutno gori na šibenskom području, kod Vrpolja. Kako doznajemo od Centra 112, gore trava, nisko raslinje i šuma, a požar do 12 sati još nije stavljen pod kontrolu. Požar gasi 45 vatrogasaca, 14 vozila i 2 kanadera. Požar se, nošen jakom burom, širi prema autocesti kod Vrpolja, a još nije poznata opožarena površina. A1 kod Vrpolja od sredine dana zatvorena je za sav promet.

Gori i kod Zatona Obrovačkog. U zadarskom Centru 112 kazuju nam da je prva dojava o požaru stigla u 11 sati i 22 minute. Prema dojavi s toga područja, gust dim zahvatio je državnu cestu kod Obrovca pa se promet odvija usporedno.

Požar je izazvan udarom groma, gosti desna strana dtnjave, čekaju se zračne snage, oko 40 vatrogasca, još gori, nepristupaččan teren Edo Vitajić, zapovjednik DVD-a Vis.

Veliki šumski požar izbio je tijekom jutra na otoku Visu. Kako se doznaje zapovjednika DVD-a Vis, požar je izazvan udarom groma. Gori nepristupačan teren desna strana uvale Stiniva, gledajući s južne strane. Požare trenutne gase sva vatrogasna društva za otoka, ukupno 40 vatrogasaca. Čekaju se zračne snage.

Pročitajte više