Njemačka policija objavila fotorobot ubojice osmogodišnje Michelle

NJEMAČKA policija je objavila fotorobot zasad jedinog osumnjičenika za ubojstvo osmogodišnje Michelle S. iz Leipziga. Za muškarcem traga više od 180 policajaca. Za bilo kakvu informaciju koja će dovesti do njegova uhićenja, ponuđena je nagrada od 10.000 eura.

Kako prenosi Bild, muškarac kojeg se sumnjiči za ubojstvo malene Michelle, prije četiri mjeseca je oteo 11-godišnjakinju, koja se također vraćala iz škole. Pokušao ju je silovati no djevojčica je počela vrištati i tako je privukla pozornost prolaznika. Muškarac se dao u bijeg i od tad ga policija traži. Sve to se događalo svega 400 metara od mjesta gdje je pronađeno Michelleino truplo.

Istražitelji smatraju kako se Michelle opirala ubojici. Prema neslužbenim informacijama, među modricama, ogrebotinama i ranama na njenom tijelu, pronađen je i pramen kose. Policija nije željela potvrditi da su pronađeni tragovi DNK ubojice. Tužitelj Hans Strobl je rekao kako ne može ništa komentirati dok istraga ne bude završena.

"Samo je pitanje vremena kad će ubojica biti uhićen"

Glasnogovornica lokalne policije je rekla kako je "samo pitanje vremena kad će ubojica biti uhićen". Policija i dalje pretražuje šumu koja se nalazi uokolo jezera uz koje je Michelle pronađena.

Njemačka javnost je u šoku, jer su se prisjetili slučaja malenog dječaka Mitje, također iz Leipziga, kojeg su otmičari silovali, a potom ubili. Nije poznato jesu li slučajevi povezani.

Stanovnici Leipziga, prestrašeni za vlastitu djecu, tuguju zajedno s Michelleinom obitelji. Mnoštvo svijeća, cvijeća, poruka i plišanih igračaka, postavljeno je ispred njene osnovne škole.

Je li čovjek s fotorobota tajanstveni "gospodin L."?

Podsjetimo, Michelle je nestala u ponedjeljak poslijepodne, na putu od škole do kuće. Posljednji put je viđena oko 14.30 sati. Za njom je tri dana tragalo više od 100 policijskih službenika, sa psima tragačima i helikopterima.

Shrvani roditelji su ranije naveli kako je Michelle bila vrlo bistra i odgovorna djevojčica i kako nema šanse da se zagubila ili da je dobrovoljno otišla nekud s nekom nepoznatom osobom. Jedna od Michelleinih školskih prijateljica policiji je ispričala kako je, dok su se vraćale kući, rekla kako ide posjetiti "gospodina L.". Naime, djevojčica se ne može sjetiti imena kojeg je izgovorila Michelle, već se samo sjeća da je počinjalo slovom "L". Svi se pitaju tko je on, a policija za njim intenzivno traga, jer je potencijalni ubojica osmogodišnje Michelle.

Njemački mediji su u srijedu objavili kako policija, zbog sumnje da su djevojčicu oteli pedofili, ispituje sve lokalne seksualne prijestupnike, te kako inspektori pregledavaju snimke s nadzornih kamera u autobusima i tramvajima, u nadi da će negdje ugledati Michelle i saznati što se s njom dogodilo.

Tijelo male Michelle je u četvrtak oko 12.30 sati pronašao slučajni prolaznik koji je šetao uz jezero, koje se nalazi svega 1,7 kilometara od njene obiteljske kuće. Tijelo je bilo okrenuto licem prema tlu. Polovica je ležala na obali, dok je polovica bila u vodi. Policija je utvrdila da je ubijena.

I.M.
Foto: Bild

Pročitajte više