Njemački bolničar vjerojatno je uzrokovao smrt 80 pacijenata

NJEMAČKI bolničar, koji je priznao da je injekcijom usmrtio najmanje deset teško bolesnih pacijenata, mogao bi biti odgovoran za čak osamdeset takvih slučajeva, priopćilo je u srijedu tužiteljstvo u Kemptenu.

Istraga je proširena na smrt još 70 osoba u klinici Sonthofen, što bi se moglo pokazati kao jedna od najtežih afera te vrste u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata.

Otkrivanje te nove brojke nakon 40 o koliko se govorilo u utorak, rezultat je uspoređivanja radnog vremena toga bolničara i smrti do kojih je došlo u jedinici intenzivne njege u kojoj je radio, kao i količine lijekova koje je ukrao.

Uhićen u četvrtak i stavljen u pritvor, osumnjičeni je priznao da je između ožujka i lipnja 2003. injekcijom usmrtio šest žena i četiri muškarca u dobi između 60 i 89 godina, naglašavajući da je djelovao "iz suosjećanja".

Njemačka je već bila suočena s bolničarima-ubojicama, pa je tako Olaf D. 2001. priznao da je u Bremenu ubio pet žena između 80 i 90 godina, a Wolfgang L. ubio je deset pacijenata 1990. godine.



Pročitajte više