Njonjo o Stieru: "To što je govorio je uvredljivo, treba kazati na koga je mislio"

Foto: Igor Šoban/ Pixsell

GORDAN Jandroković novinarima je pred vladom komentirao sukob u HDZ-u između Davora Stiera i Andreja Plenkovića.

"To je tema o kojoj ćemo razgovarati unutar HDZ-a. Čuli smo i dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Bilo bi u redu da on objasni o čemu i zašto je to govorio", rekao je Jandroković.

"Treba objasniti je li govorio o nekome iz HDZ-a, bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi", kazao je predsjednik sabora, prenosi N1.

"Govoriti o tome da netko nekoga ucjenjuje u Crkvi je uvredljivo. Bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi. Pričekat ćemo još koji dan, Stier je rekao da će o tome govoriti u raspravi u saboru o Istanbulskoj konvenciji", kazao je Jandroković.

Cijeli ovaj sukob rasplamsao se nakon izjava Davora Ive Stiera krajem prošlog tjedna kad je govorio o klerikalcima i antiklerikalcima.

"Vidite, najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svake nedjelje na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk, a najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da ih se spomene s oltara, kad su izbori da ih se možda s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu. I to je loše. Taj tip klerikalizma je loš i za Crkvu, loš je za politiku, loš je za društvo", rekao je Stier.

Pročitajte više