Nova škola u Popovači nakon 10 godina otvara svoja vrata učenicima

Foto: Sisačko-moslavačka županija

NAKON desetak godina priprema i radova te višegodišnjih problema s izvođačima radova, novi objekt osnovne škole u Popovači s novom školskom godinom napokon bi trebao primiti prve učenike, doznaje se danas u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Iako je otvorenje škole bilo najavljeno nekoliko puta, to se dosad nije dogodilo jer su radovi kasnili u završnoj fazi zbog predstečajnog postupka izvođača.

No Sisačko-moslavačka županija, koja je nedavno dobila uporabnu dozvolu, priopćila je da je Ministarstvu znanosti i obrazovanja podnijela zahtjev za početak rada nove škole.

Predstavnici Ministarstva već su izvršili pregled nove zgrade temeljem kojeg ministrica treba donijeti rješenje o početku rada škole.

Učenici, koji po mjestu stanovanja pripadaju novoj školi, trebali bi ovih dana dobiti upisnice.

Nova škola, vrijedna sedamdesetak milijuna kuna, nosit će ime popovačke slikarice i pjesnikinje Zorke Sever. Sisačko-moslavačka županija u izgradnji škole sudjelovala je s 50 milijuna, a Grad Popovača s osam milijuna kuna. Taj moderni objekt, osim učionicama i kabinetima, raspolaže sportskom dvoranom i vanjskim terenima koje će osim učenika koristiti i gradske sportske udruge.

Novu školu pohađat će dio učenika iz stare Osnovne škole Popovača, dio učenika iz Osnovne škole Vladimira Vidrića iz Kutine te učenici s teškoćama u razvoju iz Osnovne škole 22. lipnja iz Siska, koji stanuju na području Popovače.

Pročitajte više