Novi detalji brutalnog ubojstva u Omišu, metak ozlijedio i svjedokinju

Na fotografiji je osumnjičeni za ubojstvo Stipe Ringwald Foto: ŠibenikIN

OBJAVLJENI su novi detalji brutalnog ubojstva koje se 9. studenog oko 14 sati dogodilo kod Omiša na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Brzet. 

Podsjetimo, Karmelino Fistanić iz Piska sjedio je sa svojom 39-godišnjom djevojkom u zaustavljenom Volkswagenu kada je motociklom stigao ubojica i u glavu mu ispalio šest metaka.  

Kao naručitelj i organizator zločina sumnjiče se Jerko Pirić (35) i Vlado Zolota iz Omiša, a kao izvršitelj Stipe Ringwald (48) iz Šibenika.

Jerko Pirić i ubijeni Fistanić bili su bivši poslovni partneri, zajednički su u Pisku držali beach bar koji je prije četiri godine zapaljen. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa nekadašnji partneri Pirić i Fistanić vodili su spor na sudu.  

Prema dosadašnjim saznanjima policijskih istražitelja, Pirić je uz pomoć svog prijatelja Zolote, vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata u Omišu, organizirao ubojstvo, pronašli su apartman u koji su smjestili ubojicu i koji mu je služio kao baza.

Oni su organizirali krađu skutera te su Ringwaldu dali i oružje koje su nakon likvidacije i ubojičinog bijega sakrili.

Stipe Ringwald poznat je otprije policijskim i pravosudnim tijelima, ima na desetke kaznenih prijava među kojima napad na službenu osobu, nasilničko ponašanje, prijetnje, pokušaj ubojstva i zlouporabe opojnih droga.

Novi detalji

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, djevojka pokojnog Fistanića zadobila je hematom od jednog od šest metaka koji su njega pogodili u vrat i glavu. Zrno je prošlo kroz tkivo sada pokojnog i okrznulo mišić na ruci ženske osobe na suvozačkom sjedištu. To ukazuje kako je svjedokinja smaknuća ostala živa samo pukom srećom, a ne zbog iznimne vještine ubojice.

U Centru za forenzična ispitivanja i vještačenja utvrđeno je da se na nađenom motociklu nalazi DNK ubijenog Fistanića. Prskotine krvi su nakon ubojstva kroz poluotvoren prozor automobila dospjele na motocikl. Među materijalom za vještačenje su i nađeni mobiteli kojih je Zolota imao više od deset. Loša vijest za istražitelje je što pretraga komunikacije na aparatima za sada nije dala traga o dogovorima trojice oko smaknuća.

Pročitajte više