"Novi sindikat" prijeti novim štrajkom u Industrogradnji

"NOVI sindikat" pozvat će radnike Industrogradnje u siječnju na novi štrajk ako Uprava ne počne poštivati sindikalne zahtjeve, najavljeno je danas na konferenciji za novinare pred upravnom zgradom Industrogradnje u Zagrebu.

"Novi sindikat" organizirao je jučer na nekoliko gradilišta jednosatni štrajk upozorenja tražeći poštivanje kolektivnog ugovora, reguliranje radnog vremena, terenski dodatak i pravodobnu isplatu plaća i ostalih materijalnih prava.

Tim štrajkom, kojem se priključilo 700-ak radnika, sindikat je testirao spremnost radnika za sindikalnu borbu, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik sindikata Mario Iveković.

Dali smo do znanja Upravi da je "Novi sindikat" relevantan partner s kojim treba pregovarati, pa ako ne ispoštuje naše zahtjeve, organizirat će u siječnju jednodnevni štrajk, a moguće su i žešće sindikalne akcije, upozorili su sindikalci.

Zanima ih također poslovni plan i s koliko se radnika planira nastaviti proizvodnja jer se boje prodaje nekretnina te tvrtke, koja u više društava zapošljava oko 3.000 radnika.

(Hina) mvr mć

Pročitajte više