Novo suđenje Dini Dragičeviću za ubojstvo Damira Šuće

VRHOVNI SUD ukinuo je presudu od deset godina zatvora 22-godišnjem Bračaninu Dini Dragičeviću za ubojstvo 19-godišnjeg Damira Šuće. Drži da je vijeće Županijskog suda u Splitu pogrešno utvrdilo činjenično stanje, na što je u žalbi upozorio branitelj Željko Gulišija.

Novo sudsko vijeće i rekonstrukcija

Dragičeviću će suditi novo sudsko vijeće kojim predsjeda Damir Romac. Mora ponovno izvesti sve dokaze te obaviti rekonstrukciju na mjestu smrti Damira Šuće na Vidovoj Gori. Sutkinja Maria Majić smatrala je da to nije potrebno, no Vrhovni sud ocijenio je drukčije.

Morat će se ponovno utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do ispaljivanja hica iz pištolja, koji je Dragičević idućeg dana bacio u more s trajekta nasred Bračkog kanala. Branio se da je bila riječ o nesretnom slučaju, da nije znao da je Šuća repetirao pištolj.

Pobjegao s mjesta zločina i prikrivao dokaze zbog instinkta?

Vijeće sutkinje Marije Majić odbacilo je njegovu obranu kao neuvjerljivu, no motiv ubojstva, koje je u ljeto 2007. šokiralo Brač, nije utvrdilo.

Premda je pobjegao s mjesta zločina i prikrivao dokaze, Vrhovni sud našao je opravdanje za Dragičevićeve postupke. Kažu da se radilo o instinktivnoj reakciji. 

Pročitajte više