Novotny: Kešerovi stavovi vezani za prodaju KIM-a nemaju nikakve veze s DC-om

MLADEN KEŠER još je u utorak putem telefonski održane sjednice razriješen dužnosti predsjednika DC-a Koprivničko-križevačke županije, i to zbog podržavanja potpredsjednika Vlade Damira Polančeca vezano za aferu KIM, a upitan je i njegov ostanak u stranci.

Ako Kešer nastavi sa svojim medijskim istupima vezano za aferu KIM u javnosti, pri čemu je njegov stav oprečan onome ostalim članovima stranke, na jednoj od sljedećih sjednica razmatrat će se i njegov ostanak u stranci.

Mladen Kešer se na svom blogu mladenkeser.bloger.hr , naime, javno izjasnio kako podržava vlasnika Chemoderma Ivana Šimića u kupnji dionica mljekare KIM, pri čemu je svoju podršku dao i Damiru Polančecu i Branku Vukeliću, kazavši kako su "sve optužbe na račun Polančeca, Vukelića i nelegalne kriminalne privatizacije riječi u vjetar" te da bi "Polančec svojim povlačenjem poručio gađanima da je neodlučan", čime bi, kako kaže, i politika HDZ-a bila dovedena u pitanje.

Glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny, kaže, međutim, kako u pozadini Kešerove podrške Polančecu stoji poslovanje Kešerova poduzeća Consulting Project d.o.o.:

"Mi imamo informacije da Kešer već duže vrijeme šuruje s Polančecom, a zbog tvrtke je i prisiljen podržavati ovakvu politiku. Mi podržavamo različitost mišljenja, on je i prije mogao govoriti što je htio, ali jednom kada stranka izađe s nekim stavom, kao što smo mi izašli sa stavom za KIM, nije normalno da njezini članovi zagovaraju potpuno druge stavove, a Kešer u svojima zastupa Vladu", kaže Novotny, te dodaje kako je Kešer dužnosti predsjednika Županijskog odbora DC-a Koprivničko-križevačke županije (koji je istoga dana raspušten) razriješen "na temelju njegovih istupa, lošeg rada i organizacije".

Novotny također kaže kako je jasno "da su Kešer i Šimić samo lutke na koncima koji se vuku iz Banskih dvora".

Iz DC-a napominju kako stavovi koje Kešer izražava u javnosti vezano za aferu KIM, nisu ujedno i stavovi stranke. "Mi smo bili prvi koji su osudili takvu prodaju hrvatske imovine i zatražili Vukelićevu ostavku, i takvog se stava još uvijek držimo", poručuje Novotny.

B.S.

Pročitajte više