Obersnel: Riječko poglavarstvo uspješno

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjoj je redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo ocijenio da je Gradsko poglavarstvo ispunilo sve zacrtane zadaće te da će do kraja mandata ispuniti i ostale, kako je rekao, unatoč razmjerno velikoj koaliciji u tom tijelu.

Spomenuvši dva najupitnija gradilišta u Rijeci, WTC-ovo na Pećinama i Fenixveovo u središtu grada, Obersnel je rekao da i tu postoji napredak. Gradnja WTC-a, rekao je, pokrenuta je dolaskom novog ulagača, talijanskog Policentra, a očekuje se izdavanje građevne dozvole za to gradilište po promijenjenu projektu.

Radovi na podzemnoj garaži u sastavu Fenixvea, prekinuti prije nekoliko godina, trebali bi početi u rujnu, najavio je Obersnel.

Ocijenio je kako su mogućnosti da Rijeka dobije domaćinstvo Mediteranskih igara 2009. u usporedbi s konkurentskim gradovima, Patrasom u Grčkoj i Pescarom u Italiji velike i zbog onoga što Rijeka nudi i zato što će te zemlje uskoro biti domaćin velikih šporstkih priredaba. Italija je domaćin sljedećih Zimskih olimpijskih igara, a Grčka ljetne Olimpijade.

Pročitajte više