Obilježena osma godina skupa potpore Radiju 101

U povodu 20 godina emitiranja emisije "Jazz štand" i osme obljetnice skupa potpore za nastavak emitiranja Radija 101, večeras je u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) priređena prigodna svečanost.

Prije osam godina na središnjem zagrebačkom trgu okupilo se oko sto tisuća građana, nakon što je Vijeće za radio i televiziju odbilo produljiti koncesiju Radiju 101.

Na večerašnjoj svečanosti Radija 101 u ZKM-u bio je, uz ostale, i predsjednik Stjepan Mesić.

Prisjećajući se tog skupa potpore Radiju 101 predsjednik Mesić naglasio je kako "ljudi tako reagiraju kada je ugroženo građansko dobro koje smo svi stvarali".

Izrazio je nadu da "to dobro više nikad neće biti ugroženo", a, kako je kazao, "ako se ponovi onda će građani opet biti tu".

Dvadeseti rođendan emisije "Jazz štand" i osma obljetnica skupa potpore Radiju 101 obilježeni su koncertom Boilersa, pojačanih s Boškom Petrovićem, Masimom Savićem i Big Bandom.

Emisiju "Jazz štand" pokrenuo je 1984. Andrej Grimm, a nastavio ju je uređivati Davor Hrvoj.

Jazz štand uskoro očekuje 1001. izdanje, a tijekom 20 godina emitiranja predstavio je veliki broj mladih glazbenika i organizirao niz koncerata, rekla je urednica Radija 101 Zrinka Vrabec-Mojzeš.

(Hina) xmvr ysp

Pročitajte više