Obitelj Ali Agce počela štrajk glađu

OBITELJ Mehmeta Ali Agce, čovjeka koji je pucao na papu Ivana Pavla II. 1981. i koji je ovog mjeseca kratko oslobođen iz zatvora, počela je štrajk glađu u znak prosvjeda zbog njegova vraćanja u zatvor, izjavila je njegova sestra u srijedu.

Turski Vrhovni sud prošlog je tjedna presudio da Agca, star 48 godina, nije smio biti pušten te da se mora vratiti u zatvor kako bi do kraja odslužio kaznu za ubojstvo urednika novina i drugih kažnjivih djela još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

"Mi želimo slobodu za našeg brata. Počinjemo post do smrti. Ako moramo umrijeti, umrijet ćemo", prenijela je državna Anatolska novinska agencija riječi Fatme Yildrim.

"Naš je Mehmet Ali proveo 27 godina u zatvoru. Zašto su ga drugi put vratili u zatvor? Danas je bio dan za posjete u zatvoru ali nam nisu dopustili da ga vidimo. Je li naš brat mrtav? Odbija li hranu? Mi počinjemo naš štrajk glađu", rekla Ali Agcina sestra.

Štrajku glađu se pridružilo 15 članova obitelji, uključujući Agcinu majku, sestru, brata i njihovu djecu, izvijestila je agencija.

Pročitajte više