Objavljena Groeschelova knjiga "Izlazak iz tame"

Splitski nakladnik Verbum objavio je knjigu američkog franjevca, duhovnika i psihologa, Benedicta J. Groeschela "Izlazak iz tame Što učiniti kad život nema smisla".

"Postoji nevjerojatna neistina kojoj se u našem tehnološki razvijenom svijetu podučava djecu kako većina ljudi ima veliku mogućnost proživjeti život bez patnje ili boli, bez vremena tame," piše Groeschel te naglašava da "ovu iluziju stvaraju mediji, reklame, obrazovanje, društveni običaji ali i vjersko razmišljanje."

Groeschel napominje da ova neistina nije namjerna laž nego sveopće negiranje stvarnosti. Kako ističe, "to nije prijevara koju treba osuditi, nego iluzija koju treba raspršiti".

"Ako se ne suočimo s činjenicom da su doba patnje, boli i teškoća neizbježna, neurotično će mo hodati životom poput prestrašene životinje, napominje Groeschel.

Knjiga "Izlazak iz tame - Što učiniti kad život nema smisla"(193 str.) kroz sedam poglavlja osvjetljuje teška životna stanja i mogućnost izlaska iz te tame, stanje iznevjerenoga prijateljstva, ugrozu naše sigurnosti, razočaranost u Crkvu, neprijateljstvo prema sebi i doba smrti.

U epilogu knjige autor donosi lijek koji uvijek djeluje, a u zadnjem poglavlju su objavljene molitve i misli u vremenima tame.

Na kraju knjige objavljene su bilješke i kazalo imena.

Američko izdanje knjige objavio je 1995. Ignatius Press u San Franciscu, a na hrvatski jezik preveo ju je Emanuel Jurica Beroš.

Američki franjevac, duhovnik i psiholog Benedict Groeschel napisao je brojne knjige, a među njima i knjigu "Duhovni prolaz". Radi s beskućnicima u južnom Bronxu.

(Hina) xmk ysp

Pročitajte više