Od sutra dežurstvo posebnog tima hitne pomoći za karlovačke prometnice

Sljedeća dva vikenda u karlovačkoj Hitnoj medicinskoj pomoći dva tima dežurat će 24 sata na dan, a takva će dežurstva biti organizirana tijekom srpnja i kolovoza svaki dan, pa onda opet u rujnu prva dva vikenda.

Trošak udvostručenja dežurstava plaća se iz državnog proračuna na temelju Odluke o dežurstvima timova hitne medicinske pomoći na cestama tijekom turističke sezone, koju je Ministarstvo zdravstva donijelo u svibnju, doznaje se od voditeljice Hitne medicinske pomoći Karlovac Maje Grbe Bujević.

Podsjetila je i na nedavnu odluku karlovačkog Poglavarstva o nabavi suvremenog sanitetskog vozila, koje bi trebalo biti kupljeno i stavljeno u funkciju tijekom ovog mjeseca.

Grba Bujević smatra da će ova dežurstva pridonijeti pravodobnijem pružanju pomoći na cestama, jer će jedan tim obavljati uobičajene poslove za građanstvo, dok će drugi uvijek biti spreman za intervencije na cestama.

Karlovačka hitna pomoć time je preuzela dežurstvo na relaciji Jastrebarsko-Zdihovo (A 1), Karlovac-most na rijeci Dobri (D 4) i Karlovac-Tušilović- Krnjak-Zagorje (D 1),

Ekipe drugih centara Hitne medicinske pomoći dežurat će u Korenici, Gračacu, Gospiću, Vrbovskom, te u Turčinu kod Varaždina, u Slavonskom Brodu i Novskoj.

(Hina) xvhor yvkn

Pročitajte više