Odgoda sjednice Skupštine SCG o povjerenju Vuku Draškoviću

SKUPŠTINA Srbije i Crne Gore nije u nedostatku kvoruma u utorak održala sjednicu na kojoj je trebala razmotriti prijedlog Srpske radikalne stranke za izglasavanje nepovjerenja ministru vanjskih poslova državne zajednice Vuku Draškoviću, zbog njegove izjave da je na Kosovu za vrijeme režima Slobodana Miloševića provođeno etničko čišćenje nad Albancima.

Drašković je tu, po radikalima "potpuno neprihvatljivu i politički katastrofalnu", izjavu dao nakon nedavnog susreta u Beogradu s britanskim ministrom za europska pitanja Denisom MacShaneom. Ministar vanjskih poslova državne zajednice tom je prilikom rekao kako očekuje da će "međunarodna zajednica istom brzinom i istom odlučnošću intervenirati u prilog stvaranju uvjeta za povratak Srba prognanih s Kosova i uklanjanju posljedica etničkog čišćenja Srba kao što je to učinjeno kod etničkog čišćenja koje je Miloševićev režim počinio nad Albancima".

Nova sjednica parlamenta državne zajednice, kako je to najavio predsjednik parlamenta Zoran Šami, bit će održana najvjerojatnije 25. svibnja, kad će se - kako je kazao, na sjednici "nastojati osigurati prisutnost Vuka Draškovića", koji se upravo nalazi u višednevnom službenom posjetu SAD-u.

Pročitajte više