Odgođeno potpisivanje ugovora između koprivničke Opće bolnice i HZZO-a

OPĆA bolnica u Koprivnici jedna je od dviju u Hrvatskoj koje su u prošloj godini poslovale bez gubitka, a u investicijsko održavanje, opremu, uređenje prostora i profesionalno usavršavanje osoblja lani je uloženo više nego u prijašnjih deset godina.

Zato, rečeno je na današnjoj sjednici Poglavarstva Koprivničko-križevačke županije, začuđuje što HZZO ove godine predviđa koprivničkoj bolnici manje novca, odnosno povećanje za samo 5 posto u odnosu na prošlu godinu.

To bi moglo znatno utjecati na razinu bolničkih usluga i na otpuštanje zdravstvenog osoblja, pa je na današnjoj sjednici Poglavarstva zaključeno da se do daljnjega odgodi potpisivanje ugovora s HZZO-om. Do tada će se predvidjeti stvarni troškovi i predložiti minimalni standard za normalno djelovanje Opće bolnice u Koprivnici, rečeno je na današnjoj sjednici županijskog Poglavarstva.

Ono je ujedno odlučilo da se iz ovogodišnjeg županijskog proračuna 11,7 milijuna kuna namijeni zdravstvenim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije za nabavu nove medicinske opreme, vozila hitne pomoći i patronažne službe, te za pomagala. Za oko mjesec dana očekuje se i otvaranje nove zgrade Hitne medicinske pomoći u Križevcima.

Pročitajte više